Soten ammattilaisia laajasti kiinnostanut webinaarisarja hyvinvointialueiden ajankohtaisista aiheista jatkuu. Toukokuussa aiheena on "Soten priorisointi – tieto ja tietojärjestelmät hyvinvointialueiden tukena".
Julkisen talouden kuntoon laittaminen oli yksi eduskuntavaalien pääteemoista. Se sai myös äänestäjien enemmistön tuen. Ilman sote-kustannusten kasvun hillintää julkisen talouden tasapainottaminen on käytännössä mahdotonta.
Hyvinvointialueen sote-tietojärjestelmiin kertyy paljon tietoa alueen asukkaista ja heidän palvelutarpeistaan. Tämän tiedon perusteella on mahdollista tunnistaa niitä asukkaita ja niitä sairauksia ja elämäntapahtumia, joihin keskittymällä hyvinvointialueilla on parhaat mahdollisuudet lisätä hyvinvointia ja terveyttä niin yksilö- kuin väestötasollakin. Uusilla sote-tietojärjestelmillä voidaan myös tukea ja ohjata yksittäisiä sote-ammattilaisia arvioimaan palvelutarpeita ja tarjoamaan palveluja yhteisesti sovittujen linjausten mukaisesti.
Webinaarin vakuuttavaan asiantuntijakaartiin kuuluu myös terveydenhuollon tuotantotalouden alan Helsingin yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan tuonut apulaisprofessori Paulus Torkki. Eräs terveydenhuollon tuotantotalouden tehtävistä on varmistaa, että kaikki suomalaiset saavat tarpeisiinsa vastaavia terveydenhuollon palveluja kustannuspaineista huolimatta.
Maksuton webinaari on suunnattu erityisesti hyvinvointialueiden päättäjille sekä sote-palveluiden, talouden ja tietohallinnon vastuuhenkilöille. Webinaariin ovat tervetulleita myös kaikki muut hyvinvointialueiden päätöksenteosta ja julkisesta taloudesta kiinnostuneet.
Webinaari on osa Hyvinvointialueiden Suomi -webinaarisarjaa, jossa keskitytään hyvinvointialueiden toimintaan ja päätöksentekoon erityisesti tietojohtamisen, digitalisaation ja niitä tukevien tietojärjestelmien näkökulmasta. Aikaisemmin järjestetyt webinaarit ovat nähtävissä tallenteina.
Lisätietoa webinaarisarjasta antaa webinaarin keskusteluja luotsaava yhteiskuntasuhdejohtaja Mikael Palola, mikael.palola@mediconsult.fi, +358 44 459 8561.