Elina Risku: Päivärutiinini ammattipikaluistelijana

Tähän alkuun hieman kuulumisia. Nyt on vuosi vaihtunut ja syyskauden kilpailut kilpailtu. Maailman cupit Astanassa ja Heerenveenissä menivät vähän alavireisesti omalta osaltani. Astanasta paras sijoitus 500m B-ryhmän 9. sija ja maailmancup pisteille. Heerenveenissä en pystynyt kilpailemaan kuin yhden matkan sairastuttuani. Treenailin viime viikot Suomessa ja vietin joulun perheeni kanssa Seinäjoella. Tällä hetkellä olen taas Heerenveenissä. Täällä kilpaillaan tulevana viikonloppuna Euroopan mestaruuksista.

Tällä kertaa kirjoittelen teille urheilijan päivärutiineista. Päivittäiset rutiinini ovat hyvin samanlaiset lähes aina. Toki hieman eroa tuo se olenko kotona vai leirillä. Leireillä kun ei tarvitse tehdä kotiaskareita, joita kotona automaattisesti tekee. Teen urheilun ohella myös Personal Trainerin hommia.

Torstai 15.12 kotona Oulussa.

  • Heräsin normaalia aikaisemmin poikaystävän lähtiessä töihin noin puoli seitsemän. Jäin sänkyyn makoilemaan ja katsomaan edellispäivän Greyn Anatomia jakson. 
  • Noin kahdeksan aikaan nousin sängystä ja menin aamupalan tekoon. Ajattelin valmistaa riisipuurot lähenevän joulun kunniaksi. Sen valmistamiseen menikin lähes tunti. Siinä samalla hoidin aamutoimet ja vaihdoin treenivaatteet päälle. Avasin tietokoneeni ja tein personal trainerin hommia tietokoneella.
  • Vähän ennen yhdeksää aamupala on valmiina ja aamupalan syöntiin. Siinä samalla luin päivän uutisia. Aamukahvin kanssa jatkoin vielä PT- hommien tekoa.
  • Noin kymmeneltä astuin ovesta ulos aamulenkille. Lenkin päälle jumppailut. Treenin jälkeen pikasuihku ja laittautuminen. Edellisenä päivänä valmistetun lounaan syönti.
  • Puoli 12 jälkeen astuin ovesta ulos ja lähdin kohti fysioterapiaa. Tunnin fysioterapian jälkeen vielä viimeisiä joulushoppailuja kaupungilla.
  • Kotona olin noin kolmen aikaan. Heti ensimmäisenä välipalan tekoon ja päivälevolle. Poikaystävänikin saapui samassa kotiin, joten päivän kuulumisten vaihtelut hänen kanssaan.
  • Päivälevon jälkeen eli noin neljän aikaan tietokone syliin ja yhteistyökuvioiden sekä muiden kirjallisten urheiluun liittyvien hommien tekemistä tietokoneella.
  • Viiden aikaan keitin iltapäiväkahvit sekä aloin tekemään ja paketoimaan joululahjoja. Kuuden aikaan aloin valmistaa illallista. Söin illallisen heti ruoan valmistuttua.
  • Seitsemän jälkeen vaihdoin kamppeet ja lähdin polkemaan kohti Raksilan tekojäätä. Torstaisin jäävuoro alkaa vasta klo 20:15. Yhdeksän jälkeen takaisin kotona. Iltapala ja suihkun kautta sänkyyn.

Tässä päivässä oli paljon hommaa eikä niin kutsuttua luppooaikaa juurikaan ollut. Aina päivät eivät ole näin täysiä, mutta sama kaava toistuu. Käy lukemasssa myös aiempi blogitekstini tästä.

LIIKUNNALLISTA VUOTTA 2017!